Geschiedenis

Rijke historie kenmerkt Troost & de Boer

WOLVEGA – Archiefstukken noemen fietsenhandel en -stalling Vreeling & Troost al in 1916/1917, maar bij de kamer van koophandel staat het tegenwoordige Taxi Troost & de Boer sinds 1 Mei 1920 ingeschreven. Sinds mensenheugenis zat het bedrijf gevestigd aan de Steenwijkerweg 4. Vijf jaar geleden werd dat pand gesloopt, verhuisde het huidige taxibedrijf naar de Keiweg 4 en werd op de oude locatie appartementencomplex Stuyvesant State gebouwd. Begonnen als fietsenhandel en -stalling, werden de werkzaamheden in de jaren twintig van de vorige eeuw uitgebreid met een garage die in 1925 het Ford-dealerschap kreeg. In dezelfde periode begon Vreeling & Troost ook met Taxi- en ziekenvervoer. De fietsenhandel en -stalling kreeg rond 1938 de naam Troost & de Boer, nadat Vreeling zich uit het bedrijf terugtrok. Klaas de Boer zette het bedrijf voort met Koen Troost en beider familienamen kwamen op de gevel.

Op 1 januari 1974 kwam de volgende generatie in de zaak, Herman Troost en Jan de Boer. De Boer trad in 2005 terug. Herman Troost ging in zijn eentje door met het taxibedrijf maar, kwam eind 2007 plotseling te overlijden. Bedrijfsleider Jan Buist zette het familiebedrijf voort. Sinds april 2009 is Troost & de Boer ook actief In het Groningse Tolbert waar, ze onder de naam Taxi Tolbert o.a. het ziekenvervoer in de regio verzorgen.

Boek uw rit

Bel: 0561 - 612 643

Over Troost & de Boer

Taxi Troost & de Boer te Wolvega heeft al ruim 90 jaar ervaring in de taxibranche en is uiteraard in het bezit van het TX-keurmerk wat garant staat voor kwaliteit.

Al ons vervoer loopt via onze moderne centrale in Wolvega waar onze vriendelijke telefonistes klaarzitten om u te woord te staan.

Lees meer

Taxi Troost & de Boer staat voor:

  • Kwaliteit
  • Ervaring
  • Diversiteit

Actualiteiten

Algemeen

Nieuwe website Taxi Troost & de Boer

Met trots presenteren we u de nieuwe website van Taxi Troost & de Boer. Met…