WMO vervoer

WMO vervoer voor gemeente Weststellingwerf

Momenteel verzorgd Taxi Troost en de Boer het WMO vervoer voor de Gemeente Weststellingwerf. Op deze Site kunt extra informatie vinden over het WMO vervoer. Wat is WMO vervoer?, wie komt er voor in aanmerking?, waar moet ik mij melden om het aan te vragen etc. etc.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met beperkingen door ouderdom of handicap, een chronisch psychisch probleem, maar ook om vrijwilligers en mantelzorgers. Als meedoen of zelfstandig wonen niet lukt zonder hulp, kan iemand de gemeente vragen om ondersteuning, zoals thuiszorg of een rolstoel. Gemeenten voeren de Wmo uit en iedere gemeente legt andere accenten.

1. Wat is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)?

In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) staat dat iedereen moet kunnen meedoen in de maatschappij. Het gaat daarbij om het wegnemen van hindernissen in en om het huis, in het plaatselijk vervoer en in het ontmoeten van anderen. De gemeente is hiervoor verantwoordelijk. De gemeente moet voorzieningen en ondersteuning geven aan wie dat nodig heeft, bijvoorbeeld een rolstoel of hulp bij het huishouden.

Gemeente verantwoordelijk voor Wmo

Uw gemeente bepaalt zelf voor het grootste deel hoe ze de Wmo uitvoert. Uw gemeente is ook zelf verantwoordelijk voor het lokale Wmo-beleid. Als u wilt weten van welke Wmo-voorzieningen u gebruik kunt maken, kunt u het beste contact opnemen met uw gemeente. De meeste gemeentes hebben een loket waar u terecht kunt met Wmo-vragen, bijvoorbeeld het Wmo-loket, Zorgloket of Loket Wegwijs.

Meer informatie Wmo

Als u meer informatie zoekt over wat de Wmo voor u betekent, kunt u het beste contact opnemen met uw gemeente.

2. Welke hulp en voorzieningen biedt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)?

Als u moeite heeft mee te doen in de samenleving, bijvoorbeeld omdat u hindernissen ondervindt in en om uw huis of in het lokale openbaar vervoer, kunt u uw gemeente om hulp vragen. De hulp en voorzieningen die de gemeente hiervoor biedt, zijn voorzieningen uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Vervoersvoorzieningen in de regio voor mensen die slecht ter been zijn en niet met het openbaar vervoer kunnen reizen, zoals de taxibus, een taxikostenvergoeding of een scootmobiel. Uiteraard bied de WMO nog veel meer hulp en mogelijkheden. Het is te veel om hier allemaal informatie over te verstrekken. Voor mensen uit de Gemeente Weststellingwerf kan man de noodzakelijke informatie bij de Gemeente zelf opvragen.

3. Waar vraag ik een voorziening uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) aan?

U vraagt een voorziening van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) aan bij uw eigen gemeente. Dat is de gemeente waar u staat ingeschreven in de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA). Of u uw aanvraag persoonlijk of bijvoorbeeld ook via internet kunt doen, is afhankelijk van uw gemeente.

WMO-loket

Veel gemeenten hebben een loket waar u Wmo-voorzieningen kunt aanvragen. U kunt er informatie over de Wmo krijgen en hulp bij het aanvragen van een voorziening. Bij sommige gemeenten kunt u de aanvraag via internet doen.

Hulp bij uw aanvraag

U kunt bij het aanvragen van een Wmo-voorziening hulp vragen aan een MEE-organisatie in uw regio. Zij kunnen u informeren over uw mogelijkheden en u verder helpen met uw aanvraag.

Regelhulp

Een groot aantal gemeenten in Nederland is aangesloten bij de website regelhulp.nl. Dit is een webloket voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken. Als uw gemeente deelneemt aan Regelhulp, kunt u via regelhulp.nl Wmo-voorzieningen aanvragen of u aanmelden voor een gesprek met een consulent van het Wmo-loket van uw gemeente. Door het invullen van uw postcode kunt u op de website zien of uw gemeente hierbij is aangesloten.

Even bellen met onze planner of telefoniste om een taxi  of bus te bestellen en u kunt met een gerust hart met Taxi Troost en de Boer op reis. Is het voor een familie bezoek of een plaatselijke boodschap. Het maakt allemaal niet uit, wij staan altijd graag voor u klaar om er een gezellige rit van te maken.

In onze gemeente zijn deze voertuigen niet meer uit het straatbeeld te denken. Wij wachten op uw belletje om er samen gezellig op uit te gaan. Onze Chauffeurs staan graag voor u klaar.

Meer informatie over Wmo-voorzieningen

Voor meer informatie over voorzieningen die u kunt krijgen uit de Wmo kunt u contact opnemen met het Wmo-loket in uw gemeente. Als uw gemeente aangesloten is bij de website Regelhulp, kunt u ook op deze website zien welke hulp en voorzieningen u kunt krijgen van uw gemeente.

Boek uw rit

Bel: 0561 - 612 643

Over Troost & de Boer

Taxi Troost & de Boer te Wolvega heeft al ruim 90 jaar ervaring in de taxibranche en is uiteraard in het bezit van het TX-keurmerk wat garant staat voor kwaliteit.

Al ons vervoer loopt via onze moderne centrale in Wolvega waar onze vriendelijke telefonistes klaarzitten om u te woord te staan.

Lees meer

Taxi Troost & de Boer staat voor:

  • Kwaliteit
  • Ervaring
  • Diversiteit

Actualiteiten

Algemeen

Nieuwe website Taxi Troost & de Boer

Met trots presenteren we u de nieuwe website van Taxi Troost & de Boer. Met…